INGREDIENSER 
  • 25 g torrjäst
  • 12 dl vetemjöl special (720 g)
  • 3 msk olivolja
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk salt
BAKNING
  1. Mät/väg upp mjölet i en bunke. Spara cirka 0,5 dl mjöl till utbakning.
  2. Häll i torrjästen. Blanda och låt jästen väckas i cirka 10 minuter. 
  3. Häll i olja, vatten och salt. Blanda degen, den ska vara kladdig. 
  4. Låt jäsa 60 minuter. 
  5. Baka ut degen och dela den i fyra delar och rulla till baguetter. 
  6. Lägg baguetterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter. 
  7. Sätt ugnen på 250°C. 
  8. När baguetterna jäst klart, ställ en form fylld med cirka 5 dl vatten i botten av ugnen. 
  9. Sätt in plåten med baguetterna i mitten av ugnen och låt gräddas i 15 minuter. 
  10. För över de nygräddade baguetterna på ett galler och låt svalna. 
NJUT! HOPPAS DET SKA SMAKA!