INGREDIENSER
- 25 g torrjäst
- 12 dl vetemjöl special (720 g)
- 3 msk olivolja
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 msk salt
BAKNING
- Mät/väg upp mjölet i en bunke. Spara cirka 0,5 dl mjöl till utbakning.
- Häll i torrjästen. Blanda och låt jästen väckas i cirka 10 minuter.
- Häll i olja, vatten och salt. Blanda degen, den ska vara kladdig.
- Låt jäsa 60 minuter.
- Baka ut degen och dela den i fyra delar och rulla till baguetter.
- Lägg baguetterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°C.
- När baguetterna jäst klart, ställ en form fylld med cirka 5 dl vatten i botten av ugnen.
- Sätt in plåten med baguetterna i mitten av ugnen och låt gräddas i 15 minuter.
- För över de nygräddade baguetterna på ett galler och låt svalna.
NJUT! HOPPAS DET SKA SMAKA!