
Kan

INGREDIENSER
- 1 fläskytterfilé cirka 1 kg
- Två äggvitor alt två hela ägg
- 2-3 dl ströbröd
- Smör
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Sås:
- 15-20 g smör
- 1 msk mjöl
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde av valfri sort
- Kinesisk soja
TILLAGNING
- Vispa upp äggvita eller hela ägg i en grund skål.
- Blanda ströbröd, salt & peppar i en annan grund skål/tallrik
- Skiva fläskytterfilé och banka den tunn.
- Vänd filéerna i först äggvita, sedan ströbröd och kryddor
- Stek i smör på medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida.
- Koka potatis till att äta kokt, pressad eller som potatismos. Servera med valfria grönsaker!
HOPPAS DET SKA SMAKA!