INGREDIENSER
  • 1 msk olivolja
  • 3 schalottenlökar 
  • 4 vitlöksklyftor 
  • 500 g färdig gnocchi (Nonna Elide)
  • 1/2 burk strimlade soltorkade tomater 
  • 1 msk kycklingfond 
  • 1,5 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • 0,5 tsk torkad mejram
  • 0,5 tsk torkad persilja
  • 0,5 tsk basilika
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 1-2 dl grädde av valfri sort (jag använde hälften/hälften matlagningsgrädde och vispgrädde)
  • Salt & peppar
  • Parmesan
  • Färsk basilika
TILLAGNING
  1. Skala och skär schalottenlök och vitlök i tunna skivor. 
  2. Stek i hälften av oljan på medelvärme tills löken fått färg. 
  3. Häll i gnocchin med resten av oljan tills gnocchin också fått lite färg. 
  4. Häll de soltorkade tomaterna över gnocchin och rör om. 
  5. Häll i fond och vatten, rör om. 
  6. Krydda med örter, salt & peppar. 
  7. Häll i grädde och rör om. Smaka av. 
  8. Lägg ner spenaten i stekpannan, rör om och ta av från spisen ganska snart, annars blir spenaten mjuk. 
  9. Servera med riven parmesan och färsk basilika. 
HOPPAS DET SKA SMAKA