
INGREDIENSER
- 4 ägg
- 3 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 500 g fryst bladspenat/hackad spenat
- 1 tsk lökpulver
- 7-8 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2-3 dl valfri grädde
- Några nypor timjan
- Salt & peppar för avsmakning
TILLAGNING
- Koka upp vatten i en liten kastrull. När vattnet kokar, lägg ner äggen och låt koka 8 minuter. Kyl sedan ner äggen tillräckligt så de inte koagulerar mer.
- Lägg ner spenaten och en liten klick smör i en kastrull och låt värmas upp försiktigt.
- Krydda med lökpulver.
- Häll över buljong och det mesta sv grädden.
- Låt värmas upp och småkoka en liten stund.
- Sikta sedan ner mjölet, eller vispa ner mjölet i den lilla mängden grädde du sparat, för att undvika mjölklumpar i soppan.
- Låt koka en liten stund till, så soppan tjocknar något.
- Smaka av med salt och peppar.
HOPPAS DET SKA SMAKA