(null)

INGREDIENSER 
  • 4 ägg
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl 
  • 500 g fryst bladspenat/hackad spenat
  • 1 tsk lökpulver
  • 7-8 dl vatten 
  • 1 grönsaksbuljongtärning 
  • 2-3 dl valfri grädde
  • Några nypor timjan
  • Salt & peppar för avsmakning
TILLAGNING 
  • Koka upp vatten i en liten kastrull. När vattnet kokar, lägg ner äggen och låt koka 8 minuter. Kyl sedan  ner äggen tillräckligt så de inte koagulerar mer. 
  • Lägg ner spenaten och en liten klick smör i en kastrull och låt värmas upp försiktigt. 
  • Krydda med lökpulver. 
  • Häll över buljong och det mesta sv grädden. 
  • Låt värmas upp och småkoka en liten stund. 
  • Sikta sedan ner mjölet, eller vispa ner mjölet i den lilla mängden grädde du sparat, för att undvika mjölklumpar i soppan. 
  • Låt koka en liten stund till, så soppan tjocknar något. 
  • Smaka av med salt och peppar. 
HOPPAS DET SKA SMAKA