(null)

INGREDIENSER 
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 msk röd pesto
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 burk Zeta pastasås Basilika 
  • 1/2 liter vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Chilipulver, svartpeppar, salt, paprikapulver
  • 2 dl röda linser
  • Lasagneplattor
Bechamelsås
  • 4 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 1/2 liter mjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde 
  • 2 nävar riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
TILLAGNING
  1. Fräs hackad lök och vitlök i smör, tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund. 
  2. Tillsätt nötfärs, hacka tills den är klumpfri. 
  3. Häll i resten av ingredienserna, smaka av och låt puttra medans du gör bechamelsåsen. 
  4. Sätt ugnen på 175°C
  5. Smält smöret till bechamelsåsen. Vispa ner mjöl och häll pö om pö på vätska tills det blir en jämn sås. 
  6. Vispa så det inte blir klumpar. Rör om då och då tills den tjocknat något. Häll i den rivna osten och kryddor. Smaka av. 
  7. Blanda sedan bechamelsåsen med köttfärssåsen och montera lasagneplattor, köttfärssås och ett lager ost på det översta lagret. 
  8. Ställ in i ugnen och låt gräddas i cirka 20 minuter. Ha gärna i färsk basilika eller garnera på slutet!
HOPPAS DET SKA SMAKA