
INGREDIENSER, kaka
- 3 dl mjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 125 g smält smör
- 1 ägg
- Ev lite vatten
- Rabarber, äpple eller päron
INGREDIENSER, vaniljvisp
- 3 äggulor
- 3 msk florsocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 3,5 dl vispgrädde
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175°
- Rensa och skär rabarbern i cm-stora bitar.
- Smält smöret, vispa/blanda med de andra ingredienserna. Häll ev lite vatten i så smeten blir smidigare att bearbeta. Tryck ner rabarberbitarna i smeten.
- Grädda i ugnsform i 20-25 minuter.
- Vispa äggulor, vaniljsocker och florsocker poröst.
- Vispa grädde och blanda med äggule- vaniljsocker- och florsockerblandningen!
HOPPAS DET SKA SMAKA
Glöm inte rabarberna i punkt 2 😍