
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk röd pesto
- 500 g nötfärs
- 1 förp krossade tomater
- 1 burk Zeta pastasås Basilika
- 1/2 liter vatten
- 1 köttbuljongtärning
- Chilipulver, svartpeppar, salt, paprikapulver
- 2 dl röda linser
- Lasagneplattor
Bechamelsås
- 4 msk mjöl
- 2 msk smör
- 1/2 liter mjölk
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 nävar riven ost
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
TILLAGNING
- Fräs hackad lök och vitlök i smör, tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund.
- Tillsätt nötfärs, hacka tills den är klumpfri.
- Häll i resten av ingredienserna, smaka av och låt puttra medans du gör bechamelsåsen.
- Sätt ugnen på 175°C
- Smält smöret till bechamelsåsen. Vispa ner mjöl och häll pö om pö på vätska tills det blir en jämn sås.
- Vispa så det inte blir klumpar. Rör om då och då tills den tjocknat något. Häll i den rivna osten och kryddor. Smaka av.
- Blanda sedan bechamelsåsen med köttfärssåsen och montera lasagneplattor, köttfärssås och ett lager ost på det översta lagret.
- Ställ in i ugnen och låt gräddas i cirka 20 minuter. Ha gärna i färsk basilika eller garnera på slutet!
HOPPAS DET SKA SMAKA