
INGREDIENSER
Köttbullar
- 1 kg nötfärs/blandfärs
- 2 gula lökar, finhackade
- 2 ägg
- 4 msk ströbröd
- 2 dl riven parmesanost
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 tsk italiensk salladskrydda
Tomatsås
- 4 schalottenlökar
- 1 msk olivolja
- 3 msk röd pesto
- 2 pkt hela tomater
- 1 pkt passerade tomater
- 2 tsk röd balsamvinäger
- 1 grönsaksbuljongtärning
- Salt, peppar och en nypa socker
- Färsk oregano
- Färsk basilika
TILLAGNING
- Blanda ägg, ströbröd och parmesanost. Låt svälla i 10 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Häll i olja, lök, tomater och övriga ingredienser till tomatsåsen i en stor kastrull eller gryta. Låt puttra under lock 30-60 minuter.
- Blanda färs med ströbröd och övriga ingredienser.
- Rulla köttbullar och placera på plåt med bakplåtspapper.
- Låt stekas i ugnen cirka 10 minuter. Det gör inget om de inte är genomstekta, de ska ju läggas i tomatsåsen sen.
- Lägg i köttbullarna i tomatsåsen, tillsammans med färska kryddor. Låt puttra med goda kryddor i 10-20 minuter.
- Koka pasta. Servera med färska kryddor!
HOPPAS DET SKA SMAKA