
INGREDIENSER, 4 portioner
- 1 purjolök, finstrimlad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/4 fänkål, skuren i små bitar
- 6 tomater, urgröpta och tärnade
- 1 msk olivolja
- 0,5 g saffran
- 2 dl vitt vin
- 2 fiskbuljongtärningar
- Ev skaldjursfond
- 1 liter vatten
- 2,5 dl vispgrädde
- 300 g blåmusslor
- 400 g blandad vitfisk
- 500 g färska räkor
- Färsk dill
- Salt & svartpeppar
TILLAGNING
- Fräs strimlad purjolök, skivad fänkål, pressad vitlök och tärnade tomater och mortlad saffran i 1 msk olja.
- Häll över buljong och ev fond samt vatten och vin och låt puttra under lock i 20 minuter.
- Skrubba musslor och koka dem i 1 liter vatten i 3-5 minuter.
- När tiden är ute, lägg i skaldjur och fisk i soppan och låt dra 5 minuter. Lägg i färsk dill och servera soppan med nybakta baguetter! Recept på sagolika baguetter hittar du HÄR!
HOPPAS DET SKA SMAKA!