INGREDIENSER, 4 portioner
  • 1 purjolök, finstrimlad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/4 fänkål, skuren i små bitar
  • 6 tomater, urgröpta och tärnade
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • Ev skaldjursfond
  • 1 liter vatten
  • 2,5 dl vispgrädde 
  • 300 g blåmusslor
  • 400 g blandad vitfisk
  • 500 g färska räkor
  • Färsk dill
  • Salt & svartpeppar 
TILLAGNING
  1. Fräs strimlad purjolök, skivad fänkål, pressad vitlök och tärnade tomater och mortlad saffran i 1 msk olja. 
  2. Häll över buljong och ev fond samt vatten och vin och låt puttra under lock i 20 minuter.
  3. Skrubba musslor och koka dem i 1 liter vatten i 3-5 minuter. 
  4. När tiden är ute, lägg i skaldjur och fisk i soppan och låt dra 5 minuter. Lägg i färsk dill och servera soppan med nybakta baguetter! Recept på sagolika baguetter hittar du HÄR!
HOPPAS DET SKA SMAKA!