INGREDIENSER
- 1 kg fläskfilé
- 3 morötter
- 1/2 blomkålshuvud
- 5-6 potatisar
- 1 palsternacka
- 300 g kantareller
- Olivolja
- Smör
- Salt & peppar
- 1/2 dl olivolja (till kryddolja)
- Kryddor till kryddolja (Rosmarin, Mejram, Lökpulver, Chilipulver, Basilika, Italiensk salladskrydda & svartpeppar)
- 1 gurka
- 4 dl grekisk yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200° (över- och undervärme).
- Skär rotsaker i mindre bitar och stavar. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olja och krydda med salt & peppar.
- Sätt in i ugnen cirka 25 minuter.
- Putsa fläskfilén och skiva i cirka 1-1,5 cm tjocka skivor.
- Riv gurka och salta av/pressa ut vattnet. Blanda med grekisk yoghurt och pressa i vitlöksklyftorna. Blanda och krydda med salt och peppar.
- Lägg smör i stekpanna och stek fläskfilén på hög värme cirka 45 sekunder på varje sida, salt och peppar. Lägg sedan upp på ett fat och ringla kryddoljan över, låt vila.
- Servera fläskfilén med rotsaker och tzatziki!
HOPPAS DET SKA SMAKA!