(null)

INGREDIENSER 
  • 1 kg fläskfilé 
  • 3 morötter
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 5-6 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 300 g kantareller
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt & peppar
  • 1/2 dl olivolja (till kryddolja)
  • Kryddor till kryddolja (Rosmarin, Mejram, Lökpulver, Chilipulver, Basilika, Italiensk salladskrydda & svartpeppar)
  • 1 gurka
  • 4 dl grekisk yoghurt 
  • 2 vitlöksklyftor 
TILLAGNING 
  1. Sätt ugnen på 200° (över- och undervärme). 
  2. Skär rotsaker i mindre bitar och stavar. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olja och krydda med salt & peppar. 
  3. Sätt in i ugnen cirka 25 minuter. 
  4. Putsa fläskfilén och skiva i cirka 1-1,5 cm tjocka skivor. 
  5. Riv gurka och salta av/pressa ut vattnet. Blanda med grekisk yoghurt och pressa i vitlöksklyftorna. Blanda och krydda med salt och peppar. 
  6. Lägg smör i stekpanna och stek fläskfilén på hög värme cirka 45 sekunder på varje sida, salt och peppar. Lägg sedan upp på ett fat och ringla kryddoljan över, låt vila. 
  7. Servera fläskfilén med rotsaker och tzatziki!
HOPPAS DET SKA SMAKA!