(null)

INGREDIENSER, ca 6 portioner 
  • 1 kg fransyska
  • 2 liter kött- och svampbuljong
  • 1 gul lök
  • 300 g svamp (jag hade skogschampinjoner & kantareller)
  • 4 morötter
  • 600 g potatis
  • 3 dl gröna ärter
  • 2 nävar sockerärter 
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt & peppar
TILLAGNING 
  • Koka köttet i kött- och svampbuljong i minst 2 timmar. 
  • Hacka alla grönsaker i mindre bitar. Stek lök och svamp. 
  • Lägg potatis och morötter i en djup stekpanna eller gryta, häll buljong över så den täcker rotsakerna, koka sedan försiktigt tills rotsakerna är mjuka. 
  • Lägg i ärtor, sockerärtor, svamp och lök i grytan tillsammans med köttet. 
  • Red av med mjöl och grädde, smaksätt med soja, salt & peppar. 
HOPPAS DET SKA SMAKA!