INGREDIENSER, ca 6 portioner
- 1 kg fransyska
- 2 liter kött- och svampbuljong
- 1 gul lök
- 300 g svamp (jag hade skogschampinjoner & kantareller)
- 4 morötter
- 600 g potatis
- 3 dl gröna ärter
- 2 nävar sockerärter
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- Salt & peppar
TILLAGNING
- Koka köttet i kött- och svampbuljong i minst 2 timmar.
- Hacka alla grönsaker i mindre bitar. Stek lök och svamp.
- Lägg potatis och morötter i en djup stekpanna eller gryta, häll buljong över så den täcker rotsakerna, koka sedan försiktigt tills rotsakerna är mjuka.
- Lägg i ärtor, sockerärtor, svamp och lök i grytan tillsammans med köttet.
- Red av med mjöl och grädde, smaksätt med soja, salt & peppar.
HOPPAS DET SKA SMAKA!