INGREDIENSER
  • 1 kg nötfärs
  • Smör eller olja att steka färsen i
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 stjälkar selleri, finhackade
  • 3 morötter, finrivna
  • 1 zucchini, finriven
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 burkar krossade/finhackade tomater
  • 1 burk (krossade tomater) vatten 
  • 2 köttbuljongtärningar 
  • 1/2 röd chilifrukt, alt 1 tsk sambal oelek
  • Några nypor havssalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 förpackningar Keldas béchamelsås (eller 1 liter egengjord)
  • 2 nävar riven ost (till béchamelsåsen)
  • Ev grädde att späda ut béchamelsåsen med
  • 2 pkt färska lasagneplattor 
  • Riven ost till översta lagret 
TILLAGNING
  1. Hacka och riv alla grönsaker fint. 
  2. Stek färsen i smör tills genomstekt. 
  3. Häll i alla grönsaker, krossade tomater, vatten, buljongtärningar och vin. 
  4. Krydda med salt, peppar och andra kryddor som du uppskattar. Låt bubbla minst 1 timme. 
  5. Värm upp béchamelsåsen och häll i riven ost och rör om tills den smält. 
  6. Sätt ugnen på 175°.
  7. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor i en ugnsform, börja med ett lager köttfärssås och avsluta med béchamelsås. 
  8. Strö riven ost över sista lagret och skjutsa in formen i ugnen och låt gräddas cirka 20 minuter och tills osten fått fin färg. 
  9. Servera den krämiga lasagnen med en god sallad!
Ps. Lasagnen är godast dagen efter, när den fått stå och gotta till sig ☺️

HOPPAS DET SKA SMAKA