INGREDIENSER
- 1 kg nötfärs
- Smör eller olja att steka färsen i
- 1 gul lök, finhackad
- 3 stjälkar selleri, finhackade
- 3 morötter, finrivna
- 1 zucchini, finriven
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 burkar krossade/finhackade tomater
- 1 burk (krossade tomater) vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- 1/2 röd chilifrukt, alt 1 tsk sambal oelek
- Några nypor havssalt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 dl rött vin
- 2 förpackningar Keldas béchamelsås (eller 1 liter egengjord)
- 2 nävar riven ost (till béchamelsåsen)
- Ev grädde att späda ut béchamelsåsen med
- 2 pkt färska lasagneplattor
- Riven ost till översta lagret
TILLAGNING
- Hacka och riv alla grönsaker fint.
- Stek färsen i smör tills genomstekt.
- Häll i alla grönsaker, krossade tomater, vatten, buljongtärningar och vin.
- Krydda med salt, peppar och andra kryddor som du uppskattar. Låt bubbla minst 1 timme.
- Värm upp béchamelsåsen och häll i riven ost och rör om tills den smält.
- Sätt ugnen på 175°.
- Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor i en ugnsform, börja med ett lager köttfärssås och avsluta med béchamelsås.
- Strö riven ost över sista lagret och skjutsa in formen i ugnen och låt gräddas cirka 20 minuter och tills osten fått fin färg.
- Servera den krämiga lasagnen med en god sallad!
Ps. Lasagnen är godast dagen efter, när den fått stå och gotta till sig ☺️
HOPPAS DET SKA SMAKA