INGREDIENSER
- 1 kg nötkött (jag använde fransyska)
- 250 g tärnat bacon/sidfläsk
- 2 gula lökar
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g morötter
- 2 msk tomatpuré
- 1 kalvbuljongtärning
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 6-7 dl rött vin
- 1 msk tamarisoja
- 3 lagerblad
- Timjankvistar eller 1/2 msk torkad timjan
- 1 liter färska kantareller
TILLAGNING
- Hacka lökar, skiva morötterna i slantar. Fräs i smör i gryta.
- Fräs kantarellerna i smör och lägg över i grytan.
- Dela köttet i grytbitar. Stek i stekpanna, i smör runt om tills de fått fin yta, häll över vatten och låt puttra ngn minut innan du häller över allt i grytan.
- Sikta vetemjöl över grönsaker och grytbitar, häll sedan över soja, buljong, timjan, tomatpuré, vatten, rött vin, kantareller/svamp och lagerblad.
- Låt puttra på svag värme i minst 2 timmar. Smaka av med salt & peppar.
- Servera till potatis eller potatismos!