(null)

INGREDIENSER 
  • 1 kg nötkött (jag använde fransyska)
  • 250 g tärnat bacon/sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 2 schalottenlökar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 250 g morötter 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl 
  • 2 dl vatten
  • 6-7 dl rött vin
  • 1 msk tamarisoja
  • 3 lagerblad 
  • Timjankvistar eller 1/2 msk torkad timjan 
  • 1 liter färska kantareller
TILLAGNING 
  1. Hacka lökar, skiva morötterna i slantar. Fräs i smör i gryta. 
  2. Fräs kantarellerna i smör och lägg över i grytan. 
  3. Dela köttet i grytbitar. Stek i stekpanna, i smör runt om tills de fått fin yta, häll över vatten och låt puttra ngn minut innan du häller över allt i grytan. 
  4. Sikta vetemjöl över grönsaker och grytbitar, häll sedan över soja, buljong, timjan, tomatpuré, vatten, rött vin, kantareller/svamp och lagerblad. 
  5. Låt puttra på svag värme i minst 2 timmar. Smaka av med salt & peppar. 
  6. Servera till potatis eller potatismos!