INGREDIENSER
• 2 msk olivolja
• 1
gul lök, hackad
• 2
vitlöksklyftor, finrivna/hackade
• 5
msk tomatpuré
• 2 st
aubergine, grovriven
• 500 g
nötfärs
• 1 tsk
strösocker
• 2 tsk
malen kanel
• 1 tsk
chiliflakes
• 1/2 tsk
svartpeppar
• 3 dl
vatten
• 1
köttbuljongtärning
• 400 g
krossade tomater
• 600-800 g
potatis, tunt skivad
• 150 g
riven ost
• 1 tsk
salt
• Ev grekisk yoghurt
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och fräs lök och vitlök med tomatpuré.
Om du fräser tomatpurén i lite olja så karamelliseras sockret och du får fram den här söta smaken!
2. Tillsätt grovriven aubergine och färs och stek tills färsen är genomstekt.
3. Tillsätt salt, socker, kryddor, vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra ihop några minuter.
4. Varva köttfärssåsen med tunt skurna potatisskivor i en ugnsform. Avsluta med köttfärssås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen är mjuk.
5. Man kan ha i grekisk yoghurt i gratängen för att mer likna lasagne, men kan också vara gott att ha bredvid till den goda moussakan!
6. Servera till en god sallad med fetaost och oliver!
HOPPAS DET SKA SMAKA!