Pulled pork
Picklad rödlök
- 1,2-1.5 kg benfri fläskkarré
- 2 flaskor BBQ-sås Smoky Hickory
- 2 gula lökar
- 1 hel vitlök
Tillbehör
- Tortillas
- Tomater
- Gurka
- Sallad
- Majskorn
- Picklad rödlök
- Två skivade rödlökar
- 1 dl vatten
- 1/2 dl ättika
- 1 dl socker
Häll socker, vatten och ättika i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret löst sig i vätskan. Lägg i rödlöken. Låt svalna.
Guacamole
- 2 mogna avokados
- 1-2 dl gräddfil/crème fraiche
- Salt & svartpeppar
Mixa avokado, vitlök och gräddfil. Smaka av med salt & peppar
TILLAGNING
- Sätt på ugnen på 125°C.
- Rensa fläskkarrén från "skräp". Lägg i en gryta.
- Skala löken, skär i klyftor.
- Skala vitlöken.
- Lägg all lök runt fläskkarrén i grytan.
- Häll över BBQ-såsen tills den täcker karrén. Häll ev lite vatten i så vätskan täcker köttet.
- Lägg på locket på grytan, ställ den på nedersta falsen i ugnen.
- Låt stå i ugnen minst 3-4 timmar
- Förbered den picklade rödlöken.
- Servera pulled pork i tortillabröd tillsammans med grönsaker, guacamole och picklad rödlök.
HOPPAS DET SKA SMAKA!