
INGREDIENSER
- 600-800 g kycklingfilé
- 2 röda paprikor
- 2 gula lökar
- 1-2 msk curry
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2-3 dl matlagningsgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl vatten
- 2 msk japansk soja
- 200 g wokgrönsaker (valfritt)
TILLAGNING
- Skär och hacka lök och paprika i mindre bitar
- Skär kycklingen i bitar
- Stek paprika, lök och eventuella wokgrönsaker mjuka i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
- Värm upp smör i stekpannan och låt curryn fräsas en stund.
- Stek kycklingen i smör, curry, paprikapulver, salt och peppar. Häll över den i grytan.
- Häll i matlagningsgrädde, crème fraiche, vatten och japansk soja. Låt sjuda i 5-10 minuter.
- Smaka av med kryddorna.
- Servera med kokt ris.
HOPPAS DET SKA SMAKA!