
INGREDIENSER
- 100 g smör
- 1,5 dl gräddfil
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 tsk malen nejlika
- 1,5 tsk malen ingefära
- 2 tsk kanel
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
GLASYR
- 2 dl florsocker
- 1,5 msk vatten.
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna något.
- Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner smör och gräddfil i äggsmeten.
- Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad kakform.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt sedan svalna.
- Häll försiktigt ut glasyren över den svalnade kakan.
HOPPAS DET SKA SMAKA!