INGREDIENSER
  • 100 g smör
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 tsk malen nejlika
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
GLASYR
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten.
TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna något.
  3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner smör och gräddfil i äggsmeten. 
  4. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad kakform.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt sedan svalna. 
  7. Häll försiktigt ut glasyren över den svalnade kakan.
HOPPAS DET SKA SMAKA!