INGREDIENSER 
  • 1 gul lök
  • 350 g rökt sidfläsk 
  • 2 tsk olivolja
  • 5 dl idealmakaroner (okokta)
  • 2-3 dl riven vällagrad ost (gärna Västerbottenost, men går självklart att byta ut mot önskvärd ost)
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde 
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar 
 
TILLAGNING
  1. Skala och finhacka gul lök.
  2. Skär sidfläsk i tärningar.
  3. Stek lök och fläsk i ugnsform i ugnen på 200° i 10 min eller stek i stekpanna på hög värme tills fläsk och läk får färg. 
  4. Koka makaronerna i 6-7 minuter (inte fulltid)
  5. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. 
  6. Lägg över de kokta makaronerna i en smord ugnsform tillsammans med halva delen av osten, lök och fläsk, rör om.
  7. Häll äggstanningen över makaroner och fläsk och strö sedan över den sista delen av ost över gratängen. 
  8. Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 40 minuter. Om makaronipuddingen tar för mycket färg kan du lägga på ett lock av aluminiumfolie över makaronipuddingen de sista 10 minuterna på gratineringen. 
  9. Låt sedan stå sig en stund innan servering. Servera sedan med rivna morötter eller andra valfria grönsaker!
HOPPAS DET SKA SMAKA