
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 350 g rökt sidfläsk
- 2 tsk olivolja
- 5 dl idealmakaroner (okokta)
- 2-3 dl riven vällagrad ost (gärna Västerbottenost, men går självklart att byta ut mot önskvärd ost)
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
TILLAGNING
- Skala och finhacka gul lök.
- Skär sidfläsk i tärningar.
- Stek lök och fläsk i ugnsform i ugnen på 200° i 10 min eller stek i stekpanna på hög värme tills fläsk och läk får färg.
- Koka makaronerna i 6-7 minuter (inte fulltid)
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
- Lägg över de kokta makaronerna i en smord ugnsform tillsammans med halva delen av osten, lök och fläsk, rör om.
- Häll äggstanningen över makaroner och fläsk och strö sedan över den sista delen av ost över gratängen.
- Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 40 minuter. Om makaronipuddingen tar för mycket färg kan du lägga på ett lock av aluminiumfolie över makaronipuddingen de sista 10 minuterna på gratineringen.
- Låt sedan stå sig en stund innan servering. Servera sedan med rivna morötter eller andra valfria grönsaker!
HOPPAS DET SKA SMAKA