(null)

INGREDIENSER 

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg eller 2 äggulor  
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 dl köttbuljong (uppdelat på 0,5 och 2,5)
  • 2 msk finhackad/mosad kall, kokt potatis  
  • 2 msk hackade inlagda rödbetor
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 msk hackad kapris  
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 2,5 dl köttbuljong
  • Färsk eller fryst persilja till garnering
TILLAGNING 
  1. Skala potatis till fyra personer. Dela i små bitar och låt koka i cirka 10 minuter.
  2. Arbeta samman färsen med ägget. Späd med grädde och ½ dl av buljongen.
  3. Blanda ner potatisen, rödbetorna, löken och kaprisen. Smaksätt med salt och peppar men arbeta färsen så lite som möjligt. 
  4. Forma färsen till runda biffar.
  5. Bryn biffarna på båda sidor i smör. Häll över resten av buljongen och låt dem eftersteka på svag värme.
  6. Häll av vattnet från potatisen och häll över potatisen i en stekpanna och stek i smör tills den får fin stekyta. 
  7. Servera biffarna med stekt potatis och  senap. Garnera gärna med persilja.
HOPPAS DET SKA SMAKA!