
INGREDIENSER
- 400 g nötfärs
- 1 ägg eller 2 äggulor
- 0,5 dl vispgrädde
- 3 dl köttbuljong (uppdelat på 0,5 och 2,5)
- 2 msk finhackad/mosad kall, kokt potatis
- 2 msk hackade inlagda rödbetor
- 2 msk hackad gul lök
- 1 msk hackad kapris
- salt och peppar
- smör till stekning
- 2,5 dl köttbuljong
- Färsk eller fryst persilja till garnering
TILLAGNING
- Skala potatis till fyra personer. Dela i små bitar och låt koka i cirka 10 minuter.
- Arbeta samman färsen med ägget. Späd med grädde och ½ dl av buljongen.
- Blanda ner potatisen, rödbetorna, löken och kaprisen. Smaksätt med salt och peppar men arbeta färsen så lite som möjligt.
- Forma färsen till runda biffar.
- Bryn biffarna på båda sidor i smör. Häll över resten av buljongen och låt dem eftersteka på svag värme.
- Häll av vattnet från potatisen och häll över potatisen i en stekpanna och stek i smör tills den får fin stekyta.
- Servera biffarna med stekt potatis och senap. Garnera gärna med persilja.
HOPPAS DET SKA SMAKA!