
INGREDIENSER
- 1 msk olivolja
- 3 schalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 500 g färdig gnocchi (Nonna Elide)
- 1/2 burk strimlade soltorkade tomater
- 1 msk kycklingfond
- 1,5 dl vatten
- 70 g babyspenat
- 0,5 tsk torkad mejram
- 0,5 tsk torkad persilja
- 0,5 tsk basilika
- 0,5 tsk torkad rosmarin
- 1-2 dl grädde av valfri sort (jag använde hälften/hälften matlagningsgrädde och vispgrädde)
- Salt & peppar
- Parmesan
- Färsk basilika
TILLAGNING
- Skala och skär schalottenlök och vitlök i tunna skivor.
- Stek i hälften av oljan på medelvärme tills löken fått färg.
- Häll i gnocchin med resten av oljan tills gnocchin också fått lite färg.
- Häll de soltorkade tomaterna över gnocchin och rör om.
- Häll i fond och vatten, rör om.
- Krydda med örter, salt & peppar.
- Häll i grädde och rör om. Smaka av.
- Lägg ner spenaten i stekpannan, rör om och ta av från spisen ganska snart, annars blir spenaten mjuk.
- Servera med riven parmesan och färsk basilika.
HOPPAS DET SKA SMAKA