
INGREDIENSER
- 1 kg fläskytterfilé
- 1 dl ströbröd
- 2 äggvitor
- 50 g smör
- Salt & peppar
- 1 kg potatis
- 3 msk kapris
- Några citronskivor
- 2 morötter
- 1 dl ärtor eller edamame-bönor
TILLAGNING
- Skala potatisarna och koka dem mjuka. Ställ åt sidan.
- Rensa fläskytterfilén och skär den i 1,5 cm tjocka skivor. Banka ut dem lite om så önskas.
- Vispa äggvitorna och häll i en djup tallrik.
- Strö ut ströbröd på en tallrik.
- Doppa köttet först i äggvitan och vänd sedan i ströbrödet.
- Smält ordentligt med smör i en stekpanna, stek på medelvärme cirka 2-3 minuter på varje sida.
- Under tiden du steker schnitzlarna pressar du den kokta potatisen.
- Koka skivade morötter och häll i ärtorna/bönorna på slutet. Häll av vattnet och lägg ner en klick smör och blanda.
- När schnitzlarna är klara, servera med pressad potatis, ärtor/bönor och morötter samt en klyfta citron och en matsked kapris!
HOPPAS DET SKA SMAKA!