INGREDIENSER 
  • 1 kg fläskytterfilé 
  • 1 dl ströbröd 
  • 2 äggvitor
  • 50 g smör
  • Salt & peppar 
  • 1 kg potatis
  • 3 msk kapris
  • Några citronskivor
  • 2 morötter
  • 1 dl ärtor eller edamame-bönor
TILLAGNING
  1. Skala potatisarna och koka dem mjuka. Ställ åt sidan. 
  2. Rensa fläskytterfilén och skär den i 1,5 cm tjocka skivor. Banka ut dem lite om så önskas. 
  3. Vispa äggvitorna och häll i en djup tallrik. 
  4. Strö ut ströbröd på en tallrik. 
  5. Doppa köttet först i äggvitan och vänd sedan i ströbrödet.
  6. Smält ordentligt med smör i en stekpanna, stek på medelvärme cirka 2-3 minuter på varje sida.
  7. Under tiden du steker schnitzlarna pressar du den kokta potatisen.
  8. Koka skivade morötter och häll i ärtorna/bönorna på slutet. Häll av vattnet och lägg ner en klick smör och blanda. 
  9. När schnitzlarna är klara, servera med pressad potatis, ärtor/bönor och morötter samt en klyfta citron och en matsked kapris!
HOPPAS DET SKA SMAKA!