
INGREDIENSER
- 1 kg mjölig potatis
- 1 kg nötfärs
- 1 gul lök
- 2 stora morötter
- 1 msk olja
- 1 liter vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 msk kalvfond
- 1 msk kinesisk soja
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm chilipulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl riven gratängost
- 1 dl riven parmesan
- 1 pkt mozzarella, skuren i små bitar.
TILLAGNING
- Bryn färsen i olja i en gryta/stekpanna på medelvärme.
- Tillsätt hackad gul lök och rör om. Låt löken bli lite mjuk.
- Skala och skär potatis och morötter i slantar.
- Tillsätt rotsakerna till färsen.
- Blanda väl och låt stå en stund, rör om då och då.
- Tillsätt övriga ingredienser förutom osten.
- Låt stå och puttra på svag värme i 1/2-1 timma.
- Sätt ugnen på 125°C.
- Använd sedan hålsil för att hälla över färsen i en ugnsform, så det mesta av vätskan stannar kvar i grytan.
- Häll över osten och ställ i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
- Jag vill gärna att osten bara smält, inte tagit färg, när jag tar ut den ur ugnen.
- Servera med grönsaker som du tycker om!
HOPPAS DET SKA SMAKA!