INGREDIENSER
  • 1 kg mjölig potatis 
  • 1 kg nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver 
  • 1 krm chilipulver
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 dl riven gratängost
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 pkt mozzarella, skuren i små bitar. 
TILLAGNING
  1. Bryn färsen i olja i en gryta/stekpanna på medelvärme. 
  2. Tillsätt hackad gul lök och rör om. Låt löken bli lite mjuk. 
  3. Skala och skär potatis och morötter i slantar. 
  4. Tillsätt rotsakerna till färsen. 
  5. Blanda väl och låt stå en stund, rör om då och då. 
  6. Tillsätt övriga ingredienser förutom osten. 
  7. Låt stå och puttra på svag värme i 1/2-1 timma.
  8. Sätt ugnen på 125°C. 
  9. Använd sedan hålsil för att hälla över färsen i en ugnsform, så det mesta av vätskan stannar kvar i grytan. 
  10. Häll över osten och ställ i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
  11. Jag vill gärna att osten bara smält, inte tagit färg, när jag tar ut den ur ugnen. 
  12. Servera med grönsaker som du tycker om!
HOPPAS DET SKA SMAKA!