(null)

INGREDIENSER, 5-6 p
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök alt 3 schalottenlökar 
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 3 tsk sardellkräm (kan uteslutas om man vill ha helt vegetariskt, men jag ÄLSKAR sältan!)
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • Färsk basilika
  • 1 flaska vitt matlagningsvin 
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk strösocker eller farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Spagetti
  • 2 tsk olivolja 
TILLAGNING
  1. Hacka vitlök och lök. Stek i olivolja utan att löken tar färg. 
  2. Klicka i sardellkrämen och låt smälta in i den stekta löken. 
  3. Häll på krossade tomater, lagerblad, oregano och socker. 
  4. Låt bubbla i 20 minuter, gärna mer. Lägg i basilika på slutet. 
  5. Koka spagetti, spara 2 dl pastavatten. 
  6. När tomatsåsen kokat klart, häll i pastavattnet. 
  7. Häll över spagetti i en stor form, häll sedan tomatsåsen över och blanda. 
  8. Riv Grana Padano (ordentlig mängd!) och dekorera med riven ost och basilika. Ringla till slut olivolja över och servera genast!
HOPPAS DET SKA SMAKA