
INGREDIENSER, 5-6 p
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök alt 3 schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 3 tsk sardellkräm (kan uteslutas om man vill ha helt vegetariskt, men jag ÄLSKAR sältan!)
- 2 burkar krossade tomater
- 2 lagerblad
- Färsk basilika
- 1 flaska vitt matlagningsvin
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk strösocker eller farinsocker
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- Spagetti
- 2 tsk olivolja
TILLAGNING
- Hacka vitlök och lök. Stek i olivolja utan att löken tar färg.
- Klicka i sardellkrämen och låt smälta in i den stekta löken.
- Häll på krossade tomater, lagerblad, oregano och socker.
- Låt bubbla i 20 minuter, gärna mer. Lägg i basilika på slutet.
- Koka spagetti, spara 2 dl pastavatten.
- När tomatsåsen kokat klart, häll i pastavattnet.
- Häll över spagetti i en stor form, häll sedan tomatsåsen över och blanda.
- Riv Grana Padano (ordentlig mängd!) och dekorera med riven ost och basilika. Ringla till slut olivolja över och servera genast!
HOPPAS DET SKA SMAKA