(null)

(null)

INGREDIENSER 
  • 900 g kycklingfilé 
  • 3 dl grekisk eller turkisk yoghurt 
  • 2 dl grädde av valfri sort
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater 
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 rivna vitlöksklyftor 
  • Salt & peppar
  • 150 g riven ost
  • 20 g riven parmesan eller annan stark ost. 
  • Smör eller olja att steka kyckling i. 
  • Nonna Elide gnocchi 500 g
TILLAGNING 
  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Blanda yoghurt, grädde, tomater, vitlök, kycklingbuljong samt salt och peppar. 
  3. Dela kycklingfiléerna i 2 eller tre mindre bitar. 
  4. Stek kycklingfiléerna i smör eller olja så de får fin yta, lägg sedan ner dem i en ugnsform. 
  5. Häll gratängsåsen över kycklingfiléerna. 
  6. Strö över riven ost. 
  7. Sätt in formen i ugnen och låt kycklingen gräddas i såsen cirka 25 minuter och osten fått fin färg. 
  8. Stek eller koka gnocchi och servera till kycklinggratängen. 
HOPPAS DET SKA SMAKA