

INGREDIENSER
- 900 g kycklingfilé
- 3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
- 2 dl grädde av valfri sort
- 1 dl strimlade soltorkade tomater
- 1 msk kycklingfond
- 2 rivna vitlöksklyftor
- Salt & peppar
- 150 g riven ost
- 20 g riven parmesan eller annan stark ost.
- Smör eller olja att steka kyckling i.
- Nonna Elide gnocchi 500 g
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda yoghurt, grädde, tomater, vitlök, kycklingbuljong samt salt och peppar.
- Dela kycklingfiléerna i 2 eller tre mindre bitar.
- Stek kycklingfiléerna i smör eller olja så de får fin yta, lägg sedan ner dem i en ugnsform.
- Häll gratängsåsen över kycklingfiléerna.
- Strö över riven ost.
- Sätt in formen i ugnen och låt kycklingen gräddas i såsen cirka 25 minuter och osten fått fin färg.
- Stek eller koka gnocchi och servera till kycklinggratängen.
HOPPAS DET SKA SMAKA
Gott