
INGREDIENSER, cirka 6 portioner
- 900 g kycklingfilé
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk curry
- 2 msk Arla smör & rapsolja
- 400 ml kokosgrädde
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk japansk soja
- 6 portioner kokt ris
TILLAGNING
- Hacka lök, vitlök och paprika i små bitar. Fräs i 1 msk smör- och rapsolja tills de är mjuka. Lägg över i en gryta.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Värm smör i stekpanna, häll ner curry och paprikapulver och låt kryddorna fräsas lite i smöret innan du lägger ner kycklingen. Tänk på att inte lägga i för mycket kyckling åt gången, då kycklingen istället kokas istället för steks.
- Lägg sedan över kycklingen i grytan.
- Häll i grädde, sambal oelek och japansk soja och låt puttra några minuter medans du kokar riset!
HOPPAS DET SKA SMAKA