(null)

INGREDIENSER, cirka 6 portioner
  • 900 g kycklingfilé 
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 msk paprikapulver 
  • 1 msk curry
  • 2 msk Arla smör & rapsolja
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk japansk soja 
  • 6 portioner kokt ris
TILLAGNING 
  1. Hacka lök, vitlök och paprika i små bitar. Fräs i 1 msk smör- och rapsolja tills de är mjuka. Lägg över i en gryta. 
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. 
  3. Värm smör i stekpanna, häll ner curry och paprikapulver och låt kryddorna fräsas lite i smöret innan du lägger ner kycklingen. Tänk på att inte lägga i för mycket kyckling åt gången, då kycklingen istället kokas istället för steks. 
  4. Lägg sedan över kycklingen i grytan. 
  5. Häll i grädde, sambal oelek och japansk soja och låt puttra några minuter medans du kokar riset!
HOPPAS DET SKA SMAKA