(null)

INGREDIENSER 
  • 175 g smör
  • 1,5 dl strösocker 
  • 2 krm salt
  • 3 dl fiberhavregryn 
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,75 dl sirap
  • 1 liter/500 g blåbär
  • 0,5 dl syltsocker
  • 3 tsk potatismjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm vaniljpulver
TILLAGNING 
  1. Sätt ugnen på 175° (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop blåbär, syltsocker och potatismjöl och lägg i pajformen.
  3. I en annan bunke blandar du ihop smör, strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver och blanda ihop till en kladdig smuldeg. (I en Ankarsrum; använd vispskålen och smördegsvispar).
  4. Bred ut/klicka ut smeten över blåbären. 
  5. Sätt in i ugnen och grädda i 30 minuter, eller tills pajen fått fin färg. 
  6. Vispa ihop ingredienserna till vaniljsåsen. 
  7. Servera ljummen paj till såsen, sååå gott!
HOPPAS DET SKA SMAKA