
INGREDIENSER
- 175 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 krm salt
- 3 dl fiberhavregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,75 dl sirap
- 1 liter/500 g blåbär
- 0,5 dl syltsocker
- 3 tsk potatismjöl
- 3 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm vaniljpulver
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175° (över- och undervärme).
- Blanda ihop blåbär, syltsocker och potatismjöl och lägg i pajformen.
- I en annan bunke blandar du ihop smör, strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver och blanda ihop till en kladdig smuldeg. (I en Ankarsrum; använd vispskålen och smördegsvispar).
- Bred ut/klicka ut smeten över blåbären.
- Sätt in i ugnen och grädda i 30 minuter, eller tills pajen fått fin färg.
- Vispa ihop ingredienserna till vaniljsåsen.
- Servera ljummen paj till såsen, sååå gott!
HOPPAS DET SKA SMAKA