(null)

INGREDIENSER, 4 portioner
  • 600 g fast potatis alt. färskpotatis 
  • 20 g smält smör
  • 2 msk vetemjöl 
  • 3dl mjölk
  • 1 dl matgrädde 
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk färsk dill
  • Isterband, 4 st
  • Smör/olja att steka isterband i. 
TILLAGNING 
  1. Dela och koka potatisen nästan färdig. 
  2. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet och häll i vätskan pö om pö medan du vispar, för att se till att det inte klumpar sig. 
  3. Krydda med salt och vitpeppar. Rör om tills du fått rätt konsistens på stuvningen. 
  4. Häll i potatisen och klipp ner dill. Låt bubbla på lång värme 10 minuter. 
  5. Skär snitt i isterbanden och stek i smör eller olja med snitten ner i pannan först. Det är dock väldigt mycket fett i korven, så om du vill, låt bli att steka i fett. 
  6. Vänd efter 2-3 minuter, då snitten fått fin färg. 
  7. Servera isterband med den stuvade potatisen samt dillmarinerad gurka!
HOPPAS DET SKA SMAKA!