
INGREDIENSER, 4 portioner
- 600 g fast potatis alt. färskpotatis
- 20 g smält smör
- 2 msk vetemjöl
- 3dl mjölk
- 1 dl matgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 msk färsk dill
- Isterband, 4 st
- Smör/olja att steka isterband i.
TILLAGNING
- Dela och koka potatisen nästan färdig.
- Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet och häll i vätskan pö om pö medan du vispar, för att se till att det inte klumpar sig.
- Krydda med salt och vitpeppar. Rör om tills du fått rätt konsistens på stuvningen.
- Häll i potatisen och klipp ner dill. Låt bubbla på lång värme 10 minuter.
- Skär snitt i isterbanden och stek i smör eller olja med snitten ner i pannan först. Det är dock väldigt mycket fett i korven, så om du vill, låt bli att steka i fett.
- Vänd efter 2-3 minuter, då snitten fått fin färg.
- Servera isterband med den stuvade potatisen samt dillmarinerad gurka!
HOPPAS DET SKA SMAKA!