
Här lagar jag denna vegetariska lasagne!(Instagram)
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 3 msk tomatpuré
- 500 g krossade/passerade tomater
- 1 tsk flytande honung
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
- 4 dl vatten
- 200 g fryst bladspenat/140 g färsk bladspenat
- salt och svartpeppar
- 2 halloumi (à 200 g)
- 1 förp färska lasagneplattor (à 250 g)
- 1,5 dl pumpakärnor (gärna rostade)
- 1,5 dl riven prästost
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, smulade buljongtärningar, timjan och vatten.
- Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin i tunna skivor.
- Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
- Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan och gärna lite extra pumpakärnor.
HOPPAS DET SKA SMAKA
Så himla gott. Alla åt och åt och åt... Så nästa gång trippel laddning. Tack för all inspiration. Du engagerar och motiverar. Nytänk och mat med twist. Tack❤️Kram!