(null)



INGREDIENSER 
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade/passerade tomater 
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
  • 4 dl vatten
  • 200 g fryst bladspenat/140 g färsk bladspenat 
  • salt och svartpeppar
  • 2  halloumi (à 200 g)
  • 1   förp färska lasagneplattor (à 250 g)
  • 1,5 dl  pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1,5 dl  riven prästost

TILLAGNING 

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, smulade buljongtärningar, timjan och vatten.
  4. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär halloumin i tunna skivor.
  6. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  7. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan och gärna lite extra pumpakärnor.
HOPPAS DET SKA SMAKA