(null)


INGREDIENSER, 4 portioner 
  • 4 st laxfiléer 
  • 1 msk olivolja 
  • Salt och peppar 
  • 1 kg fast potatis
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde 
  • 3 msk mjöl
  • 1 knippe färsk dill
  • Salt och peppar 
TILLAGNING 
  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Sätt ugnen på 200° C. 
  2. Koka potatisen på svag värme i 8-10 minuter. 
  3. Lägg laxfiléerna i en form, ringla över olja och krydda med salt och peppar. 
  4. När potatisen kokat i 8 minuter, häll av vattnet. 
  5. Vispa ihop lite mjölk och mjöl i en bunke, så mjölet inte klumpas. 
  6. Häll i resten av mjölk och grädde och häll  över potatisen. 
  7. Låt det koka upp på svag värme igen och låt puttra i några minuter tills potatisen mjuknat. 
  8. Krydda med salt, peppar och klipp ner dillen i stuvningen. 
  9. Låt laxen stå i ugnen i cirka 8 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. 
  10. Servera lax och dillstuvad potatis med kokta ärtor!
HOPPAS DET SKA SMAKA!