
INGREDIENSER, 4 portioner
- 4 st laxfiléer
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
- 1 kg fast potatis
- 3 dl mjölk
- 2 dl matlagningsgrädde
- 3 msk mjöl
- 1 knippe färsk dill
- Salt och peppar
TILLAGNING
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Sätt ugnen på 200° C.
- Koka potatisen på svag värme i 8-10 minuter.
- Lägg laxfiléerna i en form, ringla över olja och krydda med salt och peppar.
- När potatisen kokat i 8 minuter, häll av vattnet.
- Vispa ihop lite mjölk och mjöl i en bunke, så mjölet inte klumpas.
- Häll i resten av mjölk och grädde och häll över potatisen.
- Låt det koka upp på svag värme igen och låt puttra i några minuter tills potatisen mjuknat.
- Krydda med salt, peppar och klipp ner dillen i stuvningen.
- Låt laxen stå i ugnen i cirka 8 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Servera lax och dillstuvad potatis med kokta ärtor!
HOPPAS DET SKA SMAKA!