(null)

INGREDIENSER 

Kladdkaka
  • 3 ägg
  • 3.75 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl 
  • 1.5 tsk vaniljsocker 
  • 1 nypa salt
Kaffe- och muscovadotäcke 
  • 50 g smör
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl starkt kaffe 
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • Några nypor flingsalt
  • Lätt vispad grädde till servering
  • Hallon eller valfria bär till servering

BAKNING, kladdkaka
  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Smält smöret
  3. Blanda ägg och socker, vispa inte. 
  4. Blanda sedan i smör, kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt i äggsmeten. 
  5. Klä botten av en sockerkaksform med bakplåtspapper. 
  6. Häll i smeten och ställ in formen i ugnen. 
  7. Grädda i cirka 20 minuter, kakan skall fortfarande vara kladdig i mitten. 
  8. Låt svalna. 
BAKNING, muscovadotäcke 
  1. Koka ihop alla ingredienser utom chokladen. Låt koka på svag värme tills det tjocknat något, lite som sirap. 
  2. Stäng av värmen på plattan och smält ner chokladen. 
  3. Låt täcket sedan svalna
När kladdkakan också svalnat något kan du smeta på täcket och strö över lite flingsalt!

HOPPAS DET SKA SMAKA!