
INGREDIENSER
Kladdkaka
- 3 ägg
- 3.75 dl strösocker
- 150 g smör
- 1.5 dl kakao
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Kaffe- och muscovadotäcke
- 50 g smör
- 1/2 dl muscovadosocker
- 1/2 dl strösocker
- 1 dl starkt kaffe
- 0,5 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad
- Några nypor flingsalt
- Lätt vispad grädde till servering
- Hallon eller valfria bär till servering
BAKNING, kladdkaka
- Sätt ugnen på 175°C
- Smält smöret
- Blanda ägg och socker, vispa inte.
- Blanda sedan i smör, kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt i äggsmeten.
- Klä botten av en sockerkaksform med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och ställ in formen i ugnen.
- Grädda i cirka 20 minuter, kakan skall fortfarande vara kladdig i mitten.
- Låt svalna.
BAKNING, muscovadotäcke
- Koka ihop alla ingredienser utom chokladen. Låt koka på svag värme tills det tjocknat något, lite som sirap.
- Stäng av värmen på plattan och smält ner chokladen.
- Låt täcket sedan svalna
När kladdkakan också svalnat något kan du smeta på täcket och strö över lite flingsalt!
HOPPAS DET SKA SMAKA!