
Himmelska crêpes med räkfyllning alternativt skinkstuvning!
Stek pannkakor i smör enligt följande ramsa:
"Lika många ägg som deciliter mjöl,
dubbelt så mycket mjölk, då blir det inget söl!"
Räkfyllning:
200 g färska (skalade) räkor
2 dl crème fraiche
1/2 purjolök (skivad/hackad och stekt i smör)
1 msk pepparrotsvisp
Rivet skal från 1 citron
1 msk färskpressad citron
Salt & peppar
Riven ost
Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar
Ingredienser till skinkstuvning:
1 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
Ev 1 dl grädde av valfri sort
200 g strimlad rökt skinka
1/2 purjolök (skivad/hackad och stekt i smör)
Salt & peppar
Riven ost
TILLAGNING
Smält smör och vispa ner mjöl. Häll på lite vetemjöl och vispa till en jämn smet, så det inte blir några mjölkklumpar. Häll sedan i resten av mjölk och ev grädde
Värm upp mjölk- och gräddblandningen och låt koka upp försiktigt under omrörning.
När stuvningen tjocknat ordentligt lägger du ner skinkan och den stekta purjolöken.
Sätt ugnen på 225°.
Rulla in stuvning/räkröra i pannkakorna, lägg ner dem i en ugnsform och strö över riven ost.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 10 minuter.
Servera med en god sallad!