
INGREDIENSER
- 500 g nöt- eller fläskfärs
- 1 påse Mama Sitas kryddmix (bild längst ner)
- 1/2 dl Silver Swan soy sauce (bild längst ner)
- 1 förpackning vårrulleark (bild längst ner)
- 4 rivna morötter
- 1/2 vitkålshuvud, strimlat
- Glasnudlar 250 g, kokta
- Sesamolja (valfritt)
- Vitvinsvinäger eller risvinäger (valfritt)
- Sesamfrön (valfritt)
- Kokt ris
- Smashad gurka (recept)
- Frityrolja
TILLAGNING
- Ta ut vårrullearken från frysen en stund innan, så de hinner tina.
- Strimla morötter och vitkål.
- Koka glasnudlarna.
- Stek färsen med kryddmix och soja.
- Rulla vårrullarna. Doppa fingrarna i vatten och pensla på arket på slutet, så du på det viset stänger vårrullen.
- Fritera i 3-5 minuter eller tills vårrullarna fått fin färg.
- Servera med ris, soja och smashad gurka!
Ps. Jag blandar den soja jag ska doppa vårrullarna i med några droppar risvinäger/vitvinsvinäger och några droppar sesamolja och strör i några nypor sesamfrön!


