
Recept från coop.se
INGREDIENSER
- 800 g fläskytterfilé
- Smör/olja att steka köttet i
- Flingsalt/Kvarnsalt
- Nymalen svartpeppar
- 1 dl olivolja
- 2-3 kvistar rosmarin
- 2-3 kvistar färsk timjan
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 0,5 pressad citron
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175°.
- Putsa filén och krydda med salt och peppar.
- Stek i smör runt om.
- Lägg filén i en ugnsform och sätt in i ugnen. Stek i ugn tills innertemperaturen är 68°.
- Hacka rosmarin och timjan och blanda med krossade vitlöksklyftor, olivolja och pressad citron.
- När filén är klar i ugnen, låt svalna något och lägg sedan ner den i en påse med marinaden och låt ligga i kylen tills du är redo att servera. Låt filén ligga i marinaden minst 4 timmar, men helst 1 dygn (gör absolut inget att göra detts några dagar innan!)
- När filén är redo att serveras, skär upp i tunna skivor, lägg upp på ett fat och droppa en del av marinaden över köttet.
- Servera med potatis i valfri form - jag valde Pekas potatisgratäng!

HOPPAS DET SKA SMAKA!