(null) 
Recept från coop.se

INGREDIENSER 
  • 800 g fläskytterfilé 
  • Smör/olja att steka köttet i
  • Flingsalt/Kvarnsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl olivolja 
  • 2-3 kvistar rosmarin
  • 2-3 kvistar färsk timjan
  • 2 krossade vitlöksklyftor 
  • 0,5 pressad citron 
TILLAGNING 
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Putsa filén och krydda med salt och peppar. 
  3. Stek i smör runt om. 
  4. Lägg filén i en ugnsform och sätt in i ugnen. Stek i ugn tills innertemperaturen är 68°.
  5. Hacka rosmarin och timjan och blanda med krossade vitlöksklyftor, olivolja och pressad citron. 
  6. När filén är klar i ugnen, låt svalna något och lägg sedan ner den i en påse med marinaden och låt ligga i kylen tills du är redo att servera. Låt filén ligga i marinaden minst 4 timmar, men helst 1 dygn (gör absolut inget att göra detts några dagar innan!)
  7. När filén är redo att serveras, skär upp i tunna skivor, lägg upp på ett fat och droppa en del av marinaden över köttet. 
  8. Servera med potatis i valfri form - jag valde Pekas potatisgratäng!
(null)

HOPPAS DET SKA SMAKA!