

INGREDIENSER, 4 portioner
- 1 kg kycklingfilé (jag använde bröstfilé)
- 1 dl honung
- 1/2-1 dl olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk grov senap (jag använde skånsk)
- 1/2-1 msk äppelcidervinäger
- 2 vitlöksklyftor
-
- 1 kg mjölig potatis
- 2 äggulor
- 75 g smör
- 2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
TILLAGNING
- Skala och koka potatisen.
- Blanda ingredienserna till honungsglaseringen.
- Rensa kycklingfiléerna, dela dem om de är stora. Krydda med salt och svartpeppar.
- Stek kycklingfiléerna i olja och färsk timjan, pensla med hälften av glaseringen och vänd filéerna ibland för att de ska få fin färg.
- När de fått färg, lägg dem i en ugnsfast form. Lägg färsk timjan ovanpå kycklingfiléerna.
- Sätt ugnen på 200° och låt kycklingen stå där inne cirka 15 minuter, eller tills den är genomstekt (innertemperatur på 72°)
- Häll på resten av glaseringen när det är en liten stund kvar.
- När potatisen är färdigkokt, kör igenom den i potatispressen. Vispa sedan ner smör, äggulor, salt och vitpeppar.
- Spritsa ut potatismoset på bakplåtspapper på ugnsplåt.
- När kycklingen är klar, ta ut den och täck formen med grillfolie.
- Höj värmen till 250° eller grill.
- Sätt in plåten med pommes duchesse på högsta falsen och låt stå cirka 5-10 minuter eller tills den fått fin färg.
HOPPAS DET SKA SMAKA!