(null)

(null)


INGREDIENSER, 4 portioner
  • 1 kg kycklingfilé (jag använde bröstfilé)
  • 1 dl honung
  • 1/2-1 dl olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grov senap (jag använde skånsk)
  • 1/2-1 msk äppelcidervinäger 
  • 2 vitlöksklyftor 

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 äggulor
  • 75 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
TILLAGNING 
  1. Skala och koka potatisen. 
  2. Blanda ingredienserna till honungsglaseringen. 
  3. Rensa kycklingfiléerna, dela dem om de är stora. Krydda med salt och svartpeppar. 
  4. Stek kycklingfiléerna i olja och färsk timjan, pensla med hälften av glaseringen och vänd filéerna ibland för att de ska få fin färg. 
  5. När de fått färg, lägg dem i en ugnsfast form. Lägg färsk timjan ovanpå kycklingfiléerna. 
  6. Sätt ugnen på 200° och låt kycklingen stå där inne cirka 15 minuter, eller tills den är genomstekt (innertemperatur på 72°)
  7. Häll på resten av glaseringen när det är en liten stund kvar. 
  8. När potatisen är färdigkokt, kör igenom den i potatispressen. Vispa sedan ner smör, äggulor, salt och vitpeppar. 
  9. Spritsa ut potatismoset på bakplåtspapper på ugnsplåt. 
  10. När kycklingen är klar, ta ut den och täck formen med grillfolie. 
  11. Höj värmen till 250° eller grill. 
  12. Sätt in plåten med pommes duchesse på högsta falsen och låt stå cirka 5-10 minuter eller tills den fått fin färg. 
HOPPAS DET SKA SMAKA!