(null)

INGREDIENSER 

MARINAD
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 kvistar färsk timjan
  • Några kvistar färsk oregano
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk röd balsamvinäger 
  • 1 msk honung
  • Salt & svartpeppar
  • 1-2 tsk Santa Maria Chicken & steak
  • 4-6 kycklingfiléer 

POTATISSALLAD
  • 1 kg färskpotatis, borstad, kokt och delad
  • 2 avokados, skivad/tärnad
  • 1/2 rödlök, skivad
  • 1 påse färsk spenat
  • 2 pkt halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger 
  • Salt & svartpeppar 

TILLAGNING 
  1. Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden.
  2. Putsa kycklingfiléerna och lägg ner i marinaden. Låt marineras minst två timmar. 
  3. Borsta och koka potatisen. Låt avdunsta och svalna. 
  4. Skiva avokado och rödlök. Skiva halloumi. 
  5. Blanda potatis, avokado, rödlök och spenat i en stor skål. 
  6. Blanda vinägrett och häll över potatissalladen. Ställ salladen åt sidan. 
  7. Sätt igång grillen och grilla halloumiskivorna och kycklingfiléerna försiktigt på medelvärme. Precis innan kycklingen är genomgrillad, höj värmen så kycklingen får lite färg. 
  8. Blanda ner den grillade halloumin i potatissalladen. 
  9. Servera kycklingfiléerna med den ljumma potatissalladen. 

HOPPAS DET SKA SMAKA