
INGREDIENSER
MARINAD
- 1 kvist färsk rosmarin
- 2 kvistar färsk timjan
- Några kvistar färsk oregano
- 3 msk olivolja
- 2 tsk röd balsamvinäger
- 1 msk honung
- Salt & svartpeppar
- 1-2 tsk Santa Maria Chicken & steak
- 4-6 kycklingfiléer
POTATISSALLAD
- 1 kg färskpotatis, borstad, kokt och delad
- 2 avokados, skivad/tärnad
- 1/2 rödlök, skivad
- 1 påse färsk spenat
- 2 pkt halloumiost
- 2 msk olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- Salt & svartpeppar
TILLAGNING
- Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden.
- Putsa kycklingfiléerna och lägg ner i marinaden. Låt marineras minst två timmar.
- Borsta och koka potatisen. Låt avdunsta och svalna.
- Skiva avokado och rödlök. Skiva halloumi.
- Blanda potatis, avokado, rödlök och spenat i en stor skål.
- Blanda vinägrett och häll över potatissalladen. Ställ salladen åt sidan.
- Sätt igång grillen och grilla halloumiskivorna och kycklingfiléerna försiktigt på medelvärme. Precis innan kycklingen är genomgrillad, höj värmen så kycklingen får lite färg.
- Blanda ner den grillade halloumin i potatissalladen.
- Servera kycklingfiléerna med den ljumma potatissalladen.
HOPPAS DET SKA SMAKA