(null)

INGREDIENSER, cirka 6 portioner

Bulgursallad
  • 3 dl bulgurkorn
  • 1 röd paprika 
  • 1 broccolibukett
  • 1 förpackning kikärtor
  • 8 soltorkade tomater (alt strimlade tomater i samma mängd)
  • 1 rött äpple 
  • 2 stora morötter
  • 8-10 blad av mangold (funkar med annan sallad eller ruccola!)
  • 2 nävar solrosfrön

Ćevapčići

  • 500 g nötfärs
  • 500 g lamm- eller fläskfärs
  • 1 äggvita
  • 2 tsk paprikapulver 
  • 1 tsk cayennepeppar 
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk svartpeppar 
  • 4 rivna vitlöksklyftor 
Sås
  • 3 dl grekisk yoghurt 
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 2 vitlöksklyftor 
  • Salt & peppar
TILLAGNING, bulgursallad 
  1. Skölj och koka bulgur enligt anvisning. Låt svalna. 
  2. Dela upp broccolin i små bitar och koka max 2 minuter på svag värme i lättsaltat vatten. Låt svalna. 
  3. Skala morötter och skiva i tunna skivor. 
  4. Skölj paprika och skär i små bitar. 
  5. Skär tomaterna i små bitar. (Eller köp strimlade soltorkade tomater)
  6. Skölj och skär äpplet i små tärningar. 
  7. Skölj och skär salladen i strimlor. 
  8. Skölj kikärtor. 
  9. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt om du vill, eller ringla över lite olja. 
  10. Strö solrosfrön över salladen. 
TILLAGNING, Ćevapčići
  1. Blanda färs med kryddor och äggvita. 
  2. Rulla och forma till små "korvar".
  3. Starta grillen och låt grillen bli riktigt het så gallret blir varmt. 
  4. Lägg Ćevapčići på grillen och sänk sedan värmen något. Låt grilla cirka 4-6 minuter innan du vänder dem och grillar ungefär lika länge på andra sidan. Jag grillar med stängt lock (gasolgrill).
TILLAGNING, Sås
  • Blanda yoghurt, tomater och vitlök och kör med handmixer tills tomaterna är helt mixade. Smaka av med salt och peppar 
Servera grillad Ćevapčići med bulgursallad och kall sås!

HOPPAS DET SKA SMAKA