(null)

INGREDIENSER, 70 kakor
Recept från receptfavoriter.se

  • 300g smör
  • 2 dl socker 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
BAKNING

Tillagning

  • Smält och bryn smöret i en stor kastrull. Låt det bli gyllenbrunt och få en nötig doft. Du ska dock ej bränna smöret.  
  • Ställ att svalna till rumstemperatur och sedan i kylskåpet i en timme.  
  • Blanda socker, vaniljsocker och bakpulver.  
  • Rör i och vispa det sedan i smöret någon minut.  
  • Tillsätt vetemjöl lite i taget och knåda ihop till en deg.
  • Svep in degen i gladplast och lägg att vila i kylen en timme.  
  • Sätt ugnen på 175 grader.  
  • Du kan baka ökensandkakorna lite som du vill - ex. rulla till bollar och platta ut med gaffel, eller försiktigt trycka ner en mandel i varje kaka.  
  • Du bör få ut ca 70 småkakor av degen. Räkna ca 1 msk per kaka. Du kan också rulla ut degen till längder och sedan skära dem i lagom bitar. Lägg dem då på högkant på bakplåtspapper. Tryck ihop dem lite över mitten med tumme och pekfinger.  
  • Grädda Ökensandkakorna i ca 15 minuter i mitten av ugnen.