(null)

INGREDIENSER 
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk pesto
  • 2 st mozzarella à 125 g
  • 1 ask/kvist cocktailtomater (ca 12 st)
  • Salt 
  • Peppar
  • Santa Maria Tomato & herbs
  • Ev vitlökspulver
  • 2 msk Olivolja
  • 1 kg potatis 
  • Några kvistar basilika
TILLAGNING 
  • Skala potatis, dela om nödvändigt så alla potatisar har ungefär samma storlek, lägg i en skål och häll 1 msk olivolja i. Rör om så all potatis får olja runt sig. 
  • Krydda potatis med salt, peppar och ev lite vitlökspulver. 
  • Sätt in i ugnen och låt få färg, cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Om de inte fått färg i slutet av tiden kan du höja till grilltemp i ugnen och blåsa på tills de fått den där fina rostade färgen!
  • Putsa kycklingfiléerna om det behövs. 
  • Gör djupare snitt i kycklingen där du skall lägga pesto och mozzarella. 
  • Krydda med salt, peppar och Santa Maria Tomato & Herbs (bild längst ner i receptet)
  • Grilla på hög värme först, för att att kycklingen ska få lite färg. 
  • När den fått färg, fyll filéerna med pesto och mozzarella och grilla/stek tills genomstekt. (72°)
  • På slutet av grillningen, släng på hela cocktailtomater på kvist så de får fin yta och blir lite skrynkliga ☺️
  • Servera kycklingen med potatis, tomater och ev en grillsås till! Dekorera gärna med färsk basilika!
HOPPAS DET SKA SMAKA