
INGREDIENSER
- 4 kycklingfiléer
- 4 msk pesto
- 2 st mozzarella à 125 g
- 1 ask/kvist cocktailtomater (ca 12 st)
- Salt
- Peppar
- Santa Maria Tomato & herbs
- Ev vitlökspulver
- 2 msk Olivolja
- 1 kg potatis
- Några kvistar basilika
TILLAGNING
- Skala potatis, dela om nödvändigt så alla potatisar har ungefär samma storlek, lägg i en skål och häll 1 msk olivolja i. Rör om så all potatis får olja runt sig.
- Krydda potatis med salt, peppar och ev lite vitlökspulver.
- Sätt in i ugnen och låt få färg, cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Om de inte fått färg i slutet av tiden kan du höja till grilltemp i ugnen och blåsa på tills de fått den där fina rostade färgen!
- Putsa kycklingfiléerna om det behövs.
- Gör djupare snitt i kycklingen där du skall lägga pesto och mozzarella.
- Krydda med salt, peppar och Santa Maria Tomato & Herbs (bild längst ner i receptet)
- Grilla på hög värme först, för att att kycklingen ska få lite färg.
- När den fått färg, fyll filéerna med pesto och mozzarella och grilla/stek tills genomstekt. (72°)
- På slutet av grillningen, släng på hela cocktailtomater på kvist så de får fin yta och blir lite skrynkliga ☺️
- Servera kycklingen med potatis, tomater och ev en grillsås till! Dekorera gärna med färsk basilika!
HOPPAS DET SKA SMAKA