
INGREDIENSER
- 4 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 2 kvistar rosmarin
- 2 kvistar färsk oregano
- 1 tsk lökpulver (eller en gul lök)
- 1 tsk vitlökspulver (2 vitlöksklyftor)
- 500 g färs av valfri sort
- 1 dl chilisås
- 3/4 - 1/2 vitkålshuvud (alt en påse färdigriven vitkål)
- 400 g krossade tomater
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 liter vatten
- 1/2 dl oatly havregrädde
- 4 portioner kokt pasta, valfri sort
- Salt & peppar efter smak
- 1 dl havregrädde/matgrädde (valfritt!)
- Riven parmesan
TILLAGNING
- Låt stekpannan sakta komma upp i medelvärme.
- Lägg i olja, tomatpuré, hälften av de färska örterna och kryddor, tills tomatpurén fått upp värmen och tagit åt sig av smakerna.
- Riv vitkålen.
- Lägg sedan i färsen och hacka så den blir "finmald", stek tills genomstekt.
- Häll i vitkål och se till att den blandas väl med färsen.
- Häll sedan på buljong och krossade tomater. Låt färssåsen koka på svag värme, gärna upp till en timme.
- Koka pastan.
- Servera pastan med resten av de färska örterna samt riven parmesan!
HOPPAS DET SKA SMAKA