(null)


INGREDIENSER 
  • 4 msk tomatpuré 
  • 1 msk olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar färsk oregano
  • 1 tsk lökpulver (eller en gul lök)
  • 1 tsk vitlökspulver (2 vitlöksklyftor)
  • 500 g färs av valfri sort
  • 1 dl chilisås
  • 3/4 - 1/2 vitkålshuvud (alt en påse färdigriven vitkål)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl oatly havregrädde
  • 4 portioner kokt pasta, valfri sort
  • Salt & peppar efter smak
  • 1 dl havregrädde/matgrädde (valfritt!)
  • Riven parmesan
TILLAGNING 
  1. Låt stekpannan sakta komma upp i medelvärme. 
  2. Lägg i olja, tomatpuré, hälften av de färska örterna och kryddor, tills tomatpurén fått upp värmen och tagit åt sig av smakerna. 
  3. Riv vitkålen. 
  4. Lägg sedan i färsen och hacka så den blir "finmald", stek tills genomstekt. 
  5. Häll i vitkål och se till att den blandas väl med färsen. 
  6. Häll sedan på buljong och krossade tomater. Låt färssåsen koka på svag värme, gärna upp till en timme. 
  7. Koka pastan. 
  8. Servera pastan med resten av de färska örterna samt riven parmesan!
HOPPAS DET SKA SMAKA