(null)

INGREDIENSER 

Kotletter
  • 500 g fläskkarré eller fläskkotlett
  • 2 msk olivolja
  • Salt & peppar
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 2 buljongtärningar (kött/kalv)
  • 1 liter vatten
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 4-5 krydd- eller vitpepparkorn

Risotto
  • 2 schalottenlökar
  • vitlöksklyftor 
  • 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk  olivolja
  • 3 dl  carnaroli- eller arborioris
  • 2 dl  vitt vin eller matlagningsvin
  • 300 g  kantareller
  • 3 msk   smör
  • 2 dl   riven parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar
TILLAGNING 
Kotletter:
  1. Skala gul lök och skär i tunna skivor. 
  2. Skär köttet i skivor. 
  3. Fräs köttet i olja och lök tills köttet fått färg. 
  4. Häll buljongtärningar, vatten, lagerblad och övriga kryddor. 
  5. Låt köttet sedan stå och sjuda i 1 timme. 
Risotto:
  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen och håll den varm. 
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. 
  3. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
  4. Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget (för 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. 
  5. Låt det koka sakta och rör ofta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna/tuggmotstånd. 
  6. Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset. 
  7. Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd ev. med mer buljong. 
  8. Smaksätt med salt och peppar.
HOPPAS DET SKA SMAKA