(null)

INGREDIENSER 4-6 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 stora morötter
  • 6-8 potatisar
  • 2 förp krossade eller passerade tomater 
  • 2 köttbuljongtärningar 
  • 1 liter vatten
  • 4 msk tomatpuré 
  • 4 tsk paprikapulver 
  • 2 tsk oregano
  • 2 krm cayennepeppar
  • Persilja
  • Grekisk yoghurt/gräddfil
TILLAGNING 
  1. Finhacka lök. Fräs i olja med tomatpuré.
  2. Skala och tärna potatis, paprika och morötter. 
  3. Fräs nötfärs med lök och tomatpuré i olja, salt och peppar. 
  4. Lägg ner potatis, morötter och paprika med kryddor och låt fräsas med några minuter. 
  5. Häll i tomaterna, vatten och buljongtärningar och låt puttra på medelvärme i 20-30 minuter. 
  6. Smaka av med kryddor och ev lite strösocker. 
  7. Servera med gräddfil/yoghurt och klippt persilja!
HOPPAS DET SKA SMAKA