
INGREDIENSER 4-6 portioner
- 500 g nötfärs
- 1 stor gul lök
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 3 stora morötter
- 6-8 potatisar
- 2 förp krossade eller passerade tomater
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 liter vatten
- 4 msk tomatpuré
- 4 tsk paprikapulver
- 2 tsk oregano
- 2 krm cayennepeppar
- Persilja
- Grekisk yoghurt/gräddfil
TILLAGNING
- Finhacka lök. Fräs i olja med tomatpuré.
- Skala och tärna potatis, paprika och morötter.
- Fräs nötfärs med lök och tomatpuré i olja, salt och peppar.
- Lägg ner potatis, morötter och paprika med kryddor och låt fräsas med några minuter.
- Häll i tomaterna, vatten och buljongtärningar och låt puttra på medelvärme i 20-30 minuter.
- Smaka av med kryddor och ev lite strösocker.
- Servera med gräddfil/yoghurt och klippt persilja!
HOPPAS DET SKA SMAKA