(null)

INGREDIENSER 
  • 600 g falukorv
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 rödlök
  • 10-12 cocktailtomater 
  • 3 dl matlagningsgrädde 
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk senap
  • Salt & svartpeppar 
POTATISMOS 
  • 1 kg mjölig potatis
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl potatisvatten
  • 1-2 dl matlagningsgrädde 
  • Salt, peppar och lite muskotnöt alt kryddpeppar 
TILLAGNING 
  1. Snitta klyftor i falukorven
  2. Skär gul lök i smala klyftor och fyll snitten i falukorven. 
  3. Strö riven ost/hyvlad ost över korven
  4. Blanda grädde, chilisås, senap och kryddor i en bunke och häll i formen med korven. 
  5. Skär rodläk och tomater i mindre bitar och lägg runt korven i såsen. 
  6. Låt gratineras i ugnen, 225°C i cirka 20 minuter. 
  7. Medans den är inne i ugnen, skala potatis, skär i mindre bitar och koka tills potatisen är mjuk. Vispa med elvisp potatis, lite vatten, ägg, smör och grädde. 

HOPPAS DET SKA SMAKA!