
INGREDIENSER
- 600 g falukorv
- 1/2 gul lök
- 1/2 rödlök
- 10-12 cocktailtomater
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl chilisås
- 2 msk senap
- Salt & svartpeppar
POTATISMOS
- 1 kg mjölig potatis
- 25 g smör
- 1 ägg
- 1 dl potatisvatten
- 1-2 dl matlagningsgrädde
- Salt, peppar och lite muskotnöt alt kryddpeppar
TILLAGNING
- Snitta klyftor i falukorven
- Skär gul lök i smala klyftor och fyll snitten i falukorven.
- Strö riven ost/hyvlad ost över korven
- Blanda grädde, chilisås, senap och kryddor i en bunke och häll i formen med korven.
- Skär rodläk och tomater i mindre bitar och lägg runt korven i såsen.
- Låt gratineras i ugnen, 225°C i cirka 20 minuter.
- Medans den är inne i ugnen, skala potatis, skär i mindre bitar och koka tills potatisen är mjuk. Vispa med elvisp potatis, lite vatten, ägg, smör och grädde.
HOPPAS DET SKA SMAKA!