
INGREDIENSER, 4-6 portioner
- 600 g torskfilé/kolja
- 1,5 dl vetemjöl
- 5 dl panko ströbröd
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 2 ägg
- Pommes
Remouladsås
- 3 msk hackad saltgurka
- 1 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 krm gurkmeja
- 1 krm curry
TILLAGNING
- Tina fisken, skär den i mindre bitar. Låt rinna av.
- Vänd fiskbitarna i först kryddorna och mjölet (tillsammans), sedan ägg och till sist panko.
- Värm oljan i fritösen till 175-180°C och fritera cirka 3 minuter eller tills fisken blir gyllenbrun.
- Likadant med pommes!
- Servera fisken med pommes och härligt krämig remouladsås!
HOPPAS DET SKA SMAKA!