
INGREDIENSER, 4 portioner
- 500 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk färsk hackad ingefära
- 1 röd paprika
- 1 knippe salladslök
- 1/2 burk vattenkastanjer
- 2 msk sweet chili sås
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk kycklingfond
- 1-2 tsk röd currypasta
- Salt & svartpeppar
- 1 limefrukt
TILLAGNING
- Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
- Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk, currypasta och chilisås.
- Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
- Smaka av med salt, peppar, lime och fond.
- Servera grytan tillsammans med nykokt ris.