(null)

INGREDIENSER, 4 portioner 
  • Lasagneplattor, 9-12 stycken
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor 
  • 2 dl röda linser
  • 300 g riven zucchini 
  • 2 x 400 g krossade tomater
  • 25 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl grädde av valfri sort 
  • 3 msk vetemjöl 
  • 400 g riven ost
  • Santa Maria Tomato & herbs
  • Santa Maria Roasted garlic and pepper
  • Paprikapulver 
  • Italiensk salladskrydda 
  • 1 dl chilisås
  • Några droppar worcestersås
  • 2 tsk kinesisk soja 
  • Salt & peppar efter smak
TILLAGNING 
  1. Sätt ugnen på 200°C (varmluft)
  2. Stek nötfärs och lök, häll sedan i zucchini, röda linser, krossade tomater och alla kryddor. Låt puttra minst 10 minuter så linserna mjuknar. 
  3. Smält smör i en kastrull, vispa i vetemjöl och fyll på med mjölk/grädde och låt puttra försiktigt. Rör om då och då. När den har tjocknat något, häll i hälften av den rivna osten. 
  4. Blanda köttfärssås och Bechamelsås i en gryta. 
  5. Montera lasagne, lite av såsen i botten och varva sedan plattor med sås i minst tre lager. Avsluta med resten av osten. 
  6. Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Om osten blir mörk kan du lägga ett ark aluminiumfolie över den sista stunden. 
HOPPAS DET SKA SMAKA!