
INGREDIENSER, 4 portioner
- Lasagneplattor, 9-12 stycken
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 dl röda linser
- 300 g riven zucchini
- 2 x 400 g krossade tomater
- 25 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 dl grädde av valfri sort
- 3 msk vetemjöl
- 400 g riven ost
- Santa Maria Tomato & herbs
- Santa Maria Roasted garlic and pepper
- Paprikapulver
- Italiensk salladskrydda
- 1 dl chilisås
- Några droppar worcestersås
- 2 tsk kinesisk soja
- Salt & peppar efter smak
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200°C (varmluft)
- Stek nötfärs och lök, häll sedan i zucchini, röda linser, krossade tomater och alla kryddor. Låt puttra minst 10 minuter så linserna mjuknar.
- Smält smör i en kastrull, vispa i vetemjöl och fyll på med mjölk/grädde och låt puttra försiktigt. Rör om då och då. När den har tjocknat något, häll i hälften av den rivna osten.
- Blanda köttfärssås och Bechamelsås i en gryta.
- Montera lasagne, lite av såsen i botten och varva sedan plattor med sås i minst tre lager. Avsluta med resten av osten.
- Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter. Om osten blir mörk kan du lägga ett ark aluminiumfolie över den sista stunden.
HOPPAS DET SKA SMAKA!
Du har glömt skriva om löken i tillagningen men förmodar väl att den ska fräsas ihop med färsen. Kanske du ska lägga till det i receptet.