
Ingredienser:
- ~ 800 g kycklingfilé
- 4-5 dl matlagningsgrädde
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Soltorkade tomater
- Kycklingfond/Kycklingbuljong
- Pastarör
- Riven parmesan
- Färsk basilika
- Salt & peppar
TILLAGNING
- Stek lök och vitlök i gryta
- Stek upp kyckling i separat stekpanna, häll sedan över i grytan.
- Häll på grädde, kycklingfond, soltorkade tomater samt kryddor.
- Koka pastan al dente.
- När pastan är klar, häll i två dl av pastavattnet i såsen. Blanda ner i grytan med kycklingen.
- Strimla ner färsk basilika i pastasåsen.
- Häll ner cirka 1 dl riven parmesan.
- Krydda med salt & svartpeppar samt mer parmesan om så önskas. Dekorera med färskbasilika.
Hoppas det ska smaka!