
INGREDIENSER
- 500 g nötfärs
- 2 stjälkar selleri
- 1 gul lök
- 200 g champinjoner
- 2-3 morötter
- 150 g sidfläsk
- 1 dl tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 250 ml rött vin/matlagningsvin
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 3 dl riven parmesan
- 500 g gnocchi (Nonna Elide)
- Färsk basilika (om man har hemma)
TILLAGNING
- Stek färsen i grövre bitar i olja i en gryta under omrörning några min.
- Tillsätt champinjoner, sidfläsk, tomatpuré, selleri, morot och lök. Stek ytterligare några min.
- Häll på vin, fond, salt och peppar och låt koka på medelvärme ca 10 min. Vänd i 2 dl riven parmesan och smaka av med salt och peppar.
- Stek gnocchin i smör några min. Servera ragun med gnocchi, resten av parmesanen och basilika.
HOPPAS DET SKA SMAKA!