(null)

INGREDIENSER, 4-5 portioner

  • 4 tomater
  • 2 bananschalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • Smör/rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja 
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 lagerblad 
  • 1 kanelstång 
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl matgrädde av valfri sort 
Koftas
  • 500 g lammfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk lökpulver 
  • 1 msk sambal oelek 
  • 2 tsk garam masala 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 tsk salt
TILLAGNING 
  1. Hacka tomaterna i tärningar. Finhacka schalottenlöken och vitlöken fint. 
  2. Hetta upp smör/rapsolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök och tomater i 4-5 min. Tillsätt övriga ingredienser och sjud 8-10 min.
  3. Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök och tomater i 4-5 min. Tillsätt övriga ingredienser och sjud 10-12 min.
  4. Koka riset. Hacka lite persilja 
  5. Blanda det kokta riset med hackad färsk persilja och servera detta med lammfärsbollarna och den härligt mustiga tomat- och löksåsen!
HOPPAS DET SKA SMAKA!