
INGREDIENSER, 4-5 portioner
- 4 tomater
- 2 bananschalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- Smör/rapsolja
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chiliflakes
- 2 lagerblad
- 1 kanelstång
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 2,5 dl matgrädde av valfri sort
Koftas
- 500 g lammfärs
- 1/2 dl ströbröd
- 1 msk lökpulver
- 1 msk sambal oelek
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
TILLAGNING
- Hacka tomaterna i tärningar. Finhacka schalottenlöken och vitlöken fint.
- Hetta upp smör/rapsolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök och tomater i 4-5 min. Tillsätt övriga ingredienser och sjud 8-10 min.
- Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök och tomater i 4-5 min. Tillsätt övriga ingredienser och sjud 10-12 min.
- Koka riset. Hacka lite persilja
- Blanda det kokta riset med hackad färsk persilja och servera detta med lammfärsbollarna och den härligt mustiga tomat- och löksåsen!
HOPPAS DET SKA SMAKA!
Supergott!