(null)

INGREDIENSER 
  • 1 vitkålshuvud 
  • 300 g blandfärs
  • 1 dl kokt grötris
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk riven muskotnöt
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 dl ljus eller mörk sirap

  • 800 g potatis
  • Saltgurka
  • Lingonsylt
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Smör
  • Kinesisk soja
TILLAGNING 
  1. Skär bort stammen på vitkålen, lägg ner kålhuvudet i en stor kastrull, täck med vatten och låt koka försiktigt i 10 minuter så bladen lossnar lite lättare. 
  2. Hacka och stek löken mjukt.
  3. Blanda färsen med ägg, grädde, ris och kryddor. 
  4. Dra av bladen och rulla in färs i bladen och lägg dolmarna i en ugnsfast form. 
  5. Sätt ugnen på 175° (varmluftsugn). 
  6. Ringla sirap över dolmarna och sätt in i ugnen 50 minuter. 
  7. Skala och koka potatis. 
  8. Smält smör i en kastrull, tillred med mjöl och vätska. Krydda och fyll på med soja tills såsen tjocknat. 
  9. Ta ut dolmarna när de fått färg. Om de får färg snabbt kan du lägga ett ark aluminiumfolie över den sista stunden. 
Om du hellre vill steka dem i panna, stek i smör och sirap så de får fin yta och de smakar gudomligt!

Servera med brun/gräddsås, lingonsylt pch saltgurka! 

HOPPAS DET SKA SMAKA