

INGREDIENSER, 4-6 portioner
- Nötfärs, 800 g
- Halloumi, 400 g
- Salt & peppar
- 4-5 potatisar
- 3-4 morötter
- 1 stor eller 2 små majrova
- Olivolja
- Santa Maria kryddkvarn Roasted Garlic & Pepper
TILLAGNING
- Skala och skär upp rotsakerna i mindre bitar, häll ut på form, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och Santa Maria kryddkvarn Roasted Garlic.
- Sätt ugnen på 200°C
- Rosta rotsakerna i ugn cirka 30 minuter, rör om och känn på dem så de mjuknat.
- Riv halloumi och blanda med färsen. Krydda med salt och peppar. Stek en liten klump av färsblandningen i smör/olja och smaka av. Krydda ev mer.
- Gör biffar av färssmeten och stek på 2-3 minuter på varje sida innan du lägger ner dem i en ugnsfast form.
- Ställ in biffarna (om de inte hunnit bli genomstekta) i botten av ugnen de sista minuterna.
- Servera med någon god sås och ev någon mer grönsak!
HOPPAS DET SKA SMAKA